Astazi toata lumea se intereseaza despre cum poata sa devina eficienta energetic. Cu siguranta unul din punctele importante din casa unde puteti imbunatati pierderile de energie sunt ferestrele. Pentru ca lemnul este un izolator termic recunoscut, lemnul stratificat are implicit o eficienta termica excelenta, iar ferestrele dumneavoastra au un avantaj major. Bineinteles ca este foarte important ca si geamurile sa fie cu doua straturi de sticla (termopan) sau chiar trei straturi de sticla (tripan). Standardele Europene prevad valori de eficienta termica reduse pana la 0.7W/m2K, iar cu ferestrele din lemn stratificat va puteti incadra in aceste standarde.


Trebuie spus de la bun inceput ca FERESTRELE DIN LEMN STRATIFICAT incorporeaza foarte multa tehnologie si foarte multa manopera.


Tehnologie pentru ca se lucreaza cu un material natural -lemnul- ce trebuie sa raspunda la final unor cerinte de confort moderne fara a pierde insa calitatea, frumusetea si naturaletea materialului Manopera pentru ca dupa prelucrarile mecanice lemnul ajunge in forma sa finala, eleganta, dupa o prelucrare manuala speciala; sunt necesare slefuiri si finisari repetate, multiple straturi de lacuri de protectie si in general multa atentie si ingrijire.


Tehnologia lemnului stratificat ajuta la crearea unui material cu o durabilitate mai mare in timp. Durata de viata creste prin faptul ca sunt suprapuse mai multe lamele de lemn ceea ce ajuta la anularea tensiunilor ce ar putea aparea in ramele ferestrelor. Totodata lemnul stratificat capata si rezistenta crecuta la actiuni mecanice.


Protectia la intemperii este asigurata prin aplicarea unor lacuri de calitate, in mai multe straturi asigurand astfel si aspectul estetic al produsului finit.

Deasemenea se poate apela la protejarea pe exterior cu profile de aluminiu, dubland durata de viata a ferestrelor dumneavoastra.


CERCETATORII BRITANICI, sau ca sa fim mai exacti cercetatorii de la "Imperial College London" si "Heriot Watt University" au aratat ca ferestrele din lemn stratificat au o durata de viata de minim 60 de ani, in conditii specifice mediului suburban, si au o rezistenta mai buna decat ferestrele din PVC echivalente dupa 60 de ani de functionare sau mai mult.


De ce sa alegem tamplaria din lemn stratificat


Lemnul stratificat poate fi lacuit si vopsit in orice culoare, avand versatilitate estetica aspectul natural deosebit datorat fibrei lemnului personalizeaza cladirea si ii confera o valoare imobiliara mai mare, creand in acelasi timp o atmosfera calda, intima si primitoare

* Pentru a efectua cumparaturi va invitam sa intrati in magazinul nostru online aici